3 Temmuz 2011

İtalya'da Oldu Biz de Niye Olmasın ?


Sezonun bitmesinin ardından çıkan şike dedikoduları bugün nihayet resmi olarak gün yüzüne çıktı . Sabah saatlerinde yapılan baskınlarda aralarında Fenerbahçe'nin de olduğu süper lig takımlarına baskınlar düzenlendi ve bir çok kişi göz altına alındı . İşte o isimler ;
Aziz Yıldırım (Fenerbahçe Başkanı),Şekip Mosturoğlu (Fenerbahçe Asbaşkanı),Mecnun Odyakmaz (Sivasspor Başkanı),Tamer Yelkovan (Fenerbahçe Muhasebe Müdürü),Abdurrahman Yakut (Eski Diyarbakırspor Başkanı),Bülent Uygun (Eskişehirspor Teknik Direktörü),Ümit Karan (Eskişehirspor Sportif Direktörü),Mahmut Boz (Gençlerbirliği),Korcan Çelikay (Sivasspor),Mehmet Yıldız (Sivasspor/Eskişehirspor),Sezer Öztürk (Eskişehirspor/Fenerbahçe),Emenike (Karabükspor/Fenerbahçe),Serkan Çalık (Almanya'dan Türkiye'ye çağırıldı),Ömer Ülkü (Giresunspor Başkanı),Ali Kıratlı,Bülent İşcan,Olgun Peker (Eski Giresunspor Başkanı),Levent Eriş (Adanaspor Teknik Direktörü),Serdar Berkin (Adanaspor Teknik Direktörü Yardımcısı),Volkan Bahçekapılı (Emre Belözoğlu'nun yiğeni),Erman Ertaş (Altay Genel Müdürü),Tarık Özertem (Futbolcu Menajeri),Beşir Acar (Mersin İdmanyurdu Asbaşkanı), Murat Tanış (Mersin İdmanyurdu tribün lideri),Özden Arslan (Futbolcu Menajeri)


Bu skandal'dan sonra akıllara direk İtalya'da 2005-2006 yılında ki şike skandalı  geldi , acaba bu durum türkiye'de olur mu ? O günlere kısaca dönecek olursak . 2005-2006 sezonun bitmesiyle beraber Juventus, Lazio, Fiorentina ve Milan  klüpleri hakkında soruşturma açılmıştı .Yanlış hatırlamıyorsam şike operasyonun adı temiz ayaklardı. Şike soruşturmasının başlangıcı ise tam bir şans eseri . İtalyan polisinin mafya ilişkilerini araştırırken telefon dinlemelerinde hakem ayarlama olaylarına şahit olmasıyla başlamıştı ve ardından 29 Seri A, 1 Seri B maçının incelenmeye alınmıştı. Bu incelemeler sonunca hakem atamalarıyla oynandığı ortaya çıkmıştı . Bu ortaya çıkan delilerde  Juventus, Fiorentina ,Milan,  Lazio ve Regina gibi takımlar ve 25 zanlının yargılandığı sıkandalda cezalar 14 Temmuz 2006'da açıklanmıştı bu karara göre  Juventus, Fiorentina, Lazio küme düşürülmüş, Milan'ın ise şampiyonlar ligine katılım hakkı elinden alınmıştı . 
Ancak itirazlardan sonra cezalar tekrar gözden geçirilmiş ve Fiorentina ile Lazio Serie A'da kalmıştı . Ancak Fiorentina -15 Lazio -3 Milan -8 Reggina'da -11 puanla lige başlamıştı . Juve ise Serie B'ye -9 puanla başlamıştı. Aynı zamanda son 2 senede alınan şampiyonluklar İnter'e verildi .
 Tabi ki bu şike iddaları futbolumuza kara bir leke olarak geçecek ve büyük bir kayıp olacak ama eğer bu olaylar gün yüzüne çıkmasaydı daha büyük kayıplar doğabilirdi . Umarım ilahi adalet yerini bulur ve herkes gerekli cezayı alır . !  Ayrıca  #iyikigalatasaraylıyım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...