30 Temmuz 2011

2012 Kriterlerinden önce son vurgunlar

Evet bilindiği gibi 2012'den sonra takımların gelir-gider düzeylerinin eşit olması lazım aksi takdirde büyük yaptırımlar uygulanacak . Bu durum da Avrupa'nın dev klüpleri (Bazıları bu sıfatı arap yoluyla aldı) 2012 kriterlerinden önce son vurgunlarını yapıyor .

Dünya'da ekonomik kriz varmış , ispanya batmanın eşiğindeymiş , yunanistan'a 5-6 ay ömür biçilmiş ve Abd'nin nakit rezervi bir apple kadar bile değilmiş miş miş miş . Tüm bunlara rağmen Dünyanın en büyük enstitüsünde sıcak para akışı ve milyonlar hava da uçuşmaya devam ediyor . Bu piyasa da tabi ki en büyük pasta dilimini musluklarından petrol akan Arap milyarderler alıyor .


Transfer sezonunun başlamasıyla beraber takımlar hummalı bir çalışma içine girdi ve bir çok takım el değiştirdi. (PSG,Malaga,Anzhi .....) Bu el değiştirmeyle birlikte futbol piyasasıda alt üst oldu . Bunun son örneği de Arjantin'in yeni harikası Pastore . 2 yıl önce palermoya 5 milyon € karşılığında gelen Pastore'nin bugün ki fiyatı tam 43 milyon € . Bu fiyatın artmasında en büyük etken paragöz başkanlar , arap ve rus milyarderler . Bir diğer örnek te Malaga cazorla'yı tam 21 milyon € karşılığında kadrolarına kattılar . Kuşkusuz çok iyi bir yetenek ama 21 milyon € eder mi ? Eder Arapların gözün de eder . Hal böyle olunca herkes ne koparsam kârdır mantığıyla hareket ediyor ve değerlerinin çok üstünde giden oyuncular oluyor . Örneğin Downing tam 20 milyon £ (23-24  milyon €)  karşılığında Kırmızıların yolunu tuttu . Downing'in kumaşı ve kalitesi tartışamasız fakat  20 milyon £ eder mi ? Bu futbol piyasasında eder evet ! 

Bugün ise çok ilginç bir haber okudum Chelsea'nin çiceği burnunda hocası Vilas-Boas City'nin transfer mentalitesi için haksız rekabet demiş . Ee bu piyasıyı böyle coşturan abramoviç'in gelmesiyle chelsea değilmiydi?  Pollyanacılığı bırakma vakti geldi . Gel artık 2012 ! 

Şu ana kadar avrupa'da yapılmış en pahalı 5 Transfer . 

 1. Sergio Aguero, 43 milyon, Atletico Madrid Manchester City Javier Pastore 43 milyon Palermo Paris Saint Germain
2. Fabio Coentrao, 30 milyon,  Benfica Re Madrid 
3. Alexis Sanchez, 26 milyon, 'Udinese Barcellona
4. Zlatan Ibrahimovic, 24 milyon, Barcellona Milan
5. Stewart Downing, 22,8 milyon, 'Aston Villa Liverpool

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...