30 Temmuz 2011

Dünya Kupasında Gruplar Belli Oldu !

2006 ve 2010 'da yaşadığımız hayal kırıklığından sonra hiddink önderliğinde hedef WC'ye katılabilmek . Bu doğrultuda Eleme aşamasının grup çekilişleri bu akşam çekildi . 4. Torbadan katıldığımız çekilişte , grubumuz pekte zor değil . Tek zorlu rakip Hollanda . Grupta ki takımlara göz atacak olursak .

MACARİSTAN

Bir türlü toparlanamadı


Türkiye’nin 3. torbadan çektiği takımların içinde nispeten iyi bir rakip olarak görünen Macaristan, bir zamanların korkulan ekiplerinden bir tanesiydi. 1938 ve 1954 yıllarında Dünya Kupası’nda final oynayan Macarlar, 1964’te ise Avrupa 3.’sü olmuştu. Hollanda ile EURO 2012 elemelerinde aynı grupta yer alan Macaristan, kendi evinde Portakallar’a 4-0, deplasmanda 5-3 kaybetmişti.

Künye

Teknik direktör:   Sandor Egervari
FIFA sıralaması:  47
Başarıları:
Dünya Kupası: 2.’lik (1938, 1954)
Avrupa Şamp: 4.’lük (1972),  3.’lük (1964)

İdeal 11



ROMANYA

Geçmişi mumla arıyor


Balkanların önemli futbol ülkesi Romanya eski yıllarını adeta mumla arıyor. 1994 yılında Hagili efsane kadrosuyla çeyrek final oynadığı Dünya Kupası’nda futbolunun zirvesine çıkan ülke Avrupa çeyrek finalinin ardından son yıllarda ciddi bir düşüş içerisine girdi. Kadrosunda Mutu, Marica ve Stancu gibi golcüleri barındıran ekip teknik direktör değişikliğinin ardından toparlanma çabasında. Son üç Dünya Kupası’na katılamayan Romanya’nın 2012 Avrupa Şampiyonası’na gitme olasılığı da bir hayli zayıf.

Künye

Teknik direktör: Victor Piturca
FIFA sıralaması: 53
Başarıları:
Dünya Kupası: Çeyrek final (1994)
Avrupa Şamp:  Çeyrek final (2000)

İdeal 11


HOLLANDA

Bir Dünya devi



Dünya’ya total futbolu kazandıran ülke olarak bilinen Hollanda’nın tarihi başarılarla dolu. Dünya Kupası’nı hiç kazanamamasına rağmen üç kez final oynayan ‘Portakallar’, Avrupa Kupası’nı ise 1 kez müzesine götürmeyi başardı. Kadrosunda Robben, Sneijder, Afellay gibi üst düzey oyuncuları barındıran Batı Avrupa temsilcisi, Güney Afrika’da oynanan son dünya kupasının da finalistiydi.
Hollanda’yla daha öncesinde 8 kez karşı karşıya gelen Türkiye ilk olarak 1958’de rakibini 2-1 yenmeyi başarmıştı. Milliler ikinci galibiyetini ise 1997’de Bursa’da oynanan Dünya Kupası Grup Eleme maçında Hakan Şükür’ün güzel kafa golüyle 1-0’lık skorla almıştı. Euro 2012 elemelerinde E Grubu’nda mücadele eden Hollanda altı maçta topladığı 18 puanla lider durumda bulunuyor.
 
Künye

Teknik direktör:  Bert van Marwijk
FIFA sıralaması:  2
Başarıları:
Dünya Kupası: 2.’lik (1974, 1978, 2010)
Avrupa Şamp: 1.’lik (1988)

İdeal 11


ANDORRA

Grubun en zayıfı

Andorra, FIFA Dünya sıralamasında 203’üncü sırada yer alıyor. Teknik direktörlüğünü Koldo Alvarez de Eulate’nin yaptığı Andorra, EURO 2012 elemelerinde B Grubu’nun son sırasında yer alıyor. Batı Avrupa temsilcisinin  herhangi bir galibiyeti veya beraberliği bulunmuyor.İdeal 11’i ise şöyle; Gomes, Rubio, Bernaus, Lima, Silva, Alejo, Garcia, Vieira, Jimenez, Marc Vales, Josep Ayala Diaz

ESTONYA

Evinde sıkıntı yaratabilir

Türkiye’nin 5. torbadan çıkan rakibi Estonya, FIFA sıralamasında 79. basamakta bulunuyor. 2008’de Dünya Kupası Eleme Grubu’nda karşı karşıya geldiğimiz Kuzey Avrupa temsilcisi ile deplasmanda berabere kalıp, kendi evimizde 4-2 kazanmıştık. Estonya, EURO 2012 elemelerinde C Grubu’nda 7 puanla 4. sırada yer alıyor. Teknik direktörlüğünü Tarmo Rüütli’nin yaptığı Estonya özellikle kendi evinde ciddi problemler yaratabilecek bir ekip konumunda... Estonya’nın ideal 11’i ise şöyle; Sergey Parejko, Taavi Rahn, Raio Piiroja, Dmitri Kruglov, Ragnar Klavan, Enar Jaager, Taijo Teniste, Sander Puri, Martin Vunk, Tarmo Kink, Sergey Zenjov.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...