11 Eylül 2011

Gemi sağa çekiyor kaptan !

Bugün sezonu olimpiyatta İBB deplasmanında açtık gönül isterdi ki 3 puanı alan taraf biz olalım ama olmuyor , meşin yuvarlak bu nereye gideceği belli olmuyor . 
Maçtan önce içim kıpır kıpırdı İmparatorun aslanları sahadaydı . Tüm beklentim 3 puandan öte iyi futboldu ne yazık ki oda olmadı , olduramadık . Maçın genel ayrıntılarına gelirsek ise maça kontrollü başladık topun hakimiyeti bizdeydi . Ortasaha'da Melo-Selçuk ikilisi arı gibi çalıştı , özeliklede Melo . Geldiği günden bu yana gösterdiği performansla beni ve diğer tüm taraftarları mest etti . Bana göre ortasaha'da sorun yok hazırlık paslarını iyi pasıyoruz Selçuk oyunu açan bir oyuncu ama ileride yaratıcı oyuncu eksikliği çekiyoruz , özellikle Arda'nın zamansız ayrılışı bizi ileride yalnız bıraktı takım rakip alana yaklaştıkca bocalıyor topu emanet edebilecek adam yok ileride en büyük eksik bu bence . Hal böyle olunca ilerde Baros istediği topları alamadı ve az pozisyona girdik . 
İleride yaratıcı oyuncu eksikliği varken birde maça sol kanatta eboue ile başladık ve tamamen stratejik bir hatadır bu bence .Maçta en çok sorun yaşadığımız bölge sol kanattı doğru düzgün atak dahi geliştiremedik . O bölge de riera ya da Engin oynamalıydı . bütün ataklarımızı sağ kanattan yapdık veya da yapmaya çalıştık . Kazım tüm ani atak girişimlerini durdurdu topu ezdi. birde üstüne vasatın altında bir maç çıkardı. Tüm bu eksiklere tuz biber olansa sol bekte yaşadığımız problem takım geçen sezondan beri bas bas bağırıyor sol bek,sol bek,sol bek diye ama alınmadı . Bütün yaz Forlan,Drogba,Poldi ... gibi isimlerle uğraşıldı o kanada oyuncu alınmadı ve bu akşam gördük ki  bizim sol bekimiz Çağlar değil .
Çok kötümser yaklaşmak istemiyorum açılış maçlarında olur böyle kazalar zaten İBB bu ligin en istikrarlı takımı uzun süredir birbirleriyle oynuyorlar aşağı yukarı 5 yıl . oturmuş sistemleri ve oyuncuları var . İlerleyen haftalarda açılacağımızı düşünüyorum bu takıma ve taraftara güvenim sonsuz ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...